Известие

Collapse
No announcement yet.

Олио за common rail?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Олио за common rail?

Чудех се, просто да питам. Ако сипя олио вместо нафта, а колата ми е common rail, това ще прецака ли нещо?
    Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
    Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

ше върви като комънрейл на ОЛИО - демек нема да мръдне или не толкова колкото очакваш

Comment

Първоначално публикувано от crocodil Покажи съобщение
      Чудех се, просто да питам. Ако сипя олио вместо нафта, а колата ми е common rail, това ще прецака ли нещо?
      Сложи картофки, вземи мезе и ни викни после
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Става Има HDI на олио, което е същото
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
          Става Има HDI на олио, което е същото
          За ставането,ще стане. Въпроса е какъв е ефекта върху помпите,дюзите и турбината?
          Last edited by firedragon; d.m.y г., 17:10.
          Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
          Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
          Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
            За ставането,ще стане. Въпроса е какъв е ефекта върху помпите,дюзите и търбината?
            ако сложи и барбекю сос направо ще излети
            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Вие се ебавате,но темата е доста интересна. До колкото знам старите дизели нямат проблем с различните горива,включващи трансформаторно масло и изгоряло олио
              И колите на бензин не са правени за газ,но я слагат,дали пък след 5 няма да има коли на олио?
              Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
              Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
                За ставането,ще стане. Въпроса е какъв е ефекта върху помпите,дюзите и търбината?
                нищо им няма доста коли има на олио и то "новите"
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Майтапа на страна но в Италия има едно олио което се казва " Олио ди колце" не знам на български как се превежда но се продава в магазините за хранителни стоки и е 100% екодизел. Но изкараха закон с който забраниха използването му защото няма акциз и нафата излизаше 50 цента на литър. Беше смешна гледка някой да излиза с количката и да сипва 50 шишета в колата си
                  Иначе като карате зад такъв мирише на понички
                  Гугъл го превежда като олио от рапица
                  Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
                  Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

Comment

От бензин на дизел,после на олио,и по после какво ,ами на дърва.И после не може на вода,което означава,че човекът е длъжен да стане маймуна!
                    Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Принципно няма да имаш проблем. Но е добре да е в съотношение поне 50/50 с нафта.
                      Проблема е от там че използването на биодизел влошава качествата на маслото и то много. Съкращава живота на моторното маслото в пъти. Действа му много силно окисляващо. Истината е че биодизела съсипва моторните масло.
                      В дизела, който се продава в мрежата има биодизел по норма но е само няколко процента. И той не скъсява живота на маслото.
                      Маслата за дизелови двигатели са разработени за работа с дизел и имат съответни присадки. За биодизел трябва да е друго маслото Но май липсва на пазара)
                      За това ако караш с биодизел за да пазиш турбината и мотора е добре да го сменяш на 5к км
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Най-добре сипвай дизел, вместо олио, дърва, вода и кой знае какво още. Поне в книжката на колата така пише. Да не хване евтиното да излезе скъпо.
                        Зависи де, ако я ползваш за автомобил (не за фритюрник) сипвай дизел.

Comment

Аз знам едно ЖТД дето си кара на керосин - само дето често фърля регулатори, помпи и дюзи иначе си върви
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

В олиото има някаква киселина която съсипва горивопроводите.

Да , работниците по подръжка на самолети често крадат керосин и си карат дизеловите коли с него.
                            ...

Comment

Аз съм слагал трансформаторно масло на мойта няколко резервоара и никакви проблеми не е имала...чат пат превантивно слагах добавка за нафта или малко нафта и горивният филтър го сменях на 7000-8000 хиляди също превантивно.Единствено зимата трябва да се поразрежда,защото се сгъстява значително.
                              Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Working...
                              X