Чудех се, просто да питам. Ако сипя олио вместо нафта, а колата ми е common rail, това ще прецака ли нещо?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Олио за common rail?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от crocodil Покажи съобщениеЧудех се, просто да питам. Ако сипя олио вместо нафта, а колата ми е common rail, това ще прецака ли нещо?Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеСтаваИма HDI на олио, което е същото
Last edited by firedragon; d.m.y г., 17:10.Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщениеЗа ставането,ще стане. Въпроса е какъв е ефекта върху помпите,дюзите и търбината?Tormentvm In Dvm Demens
Comment
-
Вие се ебавате,но темата е доста интересна. До колкото знам старите дизели нямат проблем с различните горива,включващи трансформаторно масло и изгоряло олио
И колите на бензин не са правени за газ,но я слагат,дали пък след 5 няма да има коли на олио?Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщениеЗа ставането,ще стане. Въпроса е какъв е ефекта върху помпите,дюзите и търбината?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Майтапа на страна но в Италия има едно олио което се казва " Олио ди колце" не знам на български как се превежда но се продава в магазините за хранителни стоки и е 100% екодизел. Но изкараха закон с който забраниха използването му защото няма акциз и нафата излизаше 50 цента на литър. Беше смешна гледка някой да излиза с количката и да сипва 50 шишета в колата си
Иначе като карате зад такъв мирише на понички
Гугъл го превежда като олио от рапица
Comment
-
Принципно няма да имаш проблем. Но е добре да е в съотношение поне 50/50 с нафта.
Проблема е от там че използването на биодизел влошава качествата на маслото и то много. Съкращава живота на моторното маслото в пъти. Действа му много силно окисляващо. Истината е че биодизела съсипва моторните масло.
В дизела, който се продава в мрежата има биодизел по норма но е само няколко процента. И той не скъсява живота на маслото.
Маслата за дизелови двигатели са разработени за работа с дизел и имат съответни присадки. За биодизел трябва да е друго маслото Но май липсва на пазара)
За това ако караш с биодизел за да пазиш турбината и мотора е добре да го сменяш на 5к км156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Аз знам едно ЖТД дето си кара на керосин - само дето често фърля регулатори, помпи и дюзи иначе си върви0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Аз съм слагал трансформаторно масло на мойта няколко резервоара и никакви проблеми не е имала...чат пат превантивно слагах добавка за нафта или малко нафта и горивният филтър го сменях на 7000-8000 хиляди също превантивно.Единствено зимата трябва да се поразрежда,защото се сгъстява значително.Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
Comment